Mediernas roll idag och framtiden

Nyhet   •   Nov 10, 2018 09:00 CET

Panelsamtalet ägde rum den 14 nov 2017. Ämnet är minst lika aktuellt idag. Form: Daniela Juvall.

Platsverkstan byter fokus, som vanligt, och de kommande avsnitten baseras på museets utställning "Fake News". Det inledande inslaget består av en paneldebatt inspelad i Dieselverkstadens bibliotek 14 november 2017 och handlar om ett förföriskt och svårdefinierat begrepp som bör användas med försiktighet eller inte alls, om skillnaden mellan USA:s och Sveriges medialandskap, om pressetik och journalistikens situation och om vikten av att lyfta på telefonen och granska sina källor. Med väldigt mycket mer. Medverkar gör: Christian Christensen, professor vid JMK, Cecilia Djurberg, redaktör för Medieormen, Robert Brännström, chefredaktör för KIT och Andreas Ericson, chef för Timbro Medieinstitut, samt Annelie Kurttila enhetschef för Publik och kunskap på Stockholms läns museum.

Programpunkt producerades i samarbete med Forum för levande historia.

Lyssna på poddavsnittet

Samtalet finns också i en filmad version här: stockholmslansmuseum.se/2017/11/21/me…-i-framtiden/