Platsverkstan om Barkarbygrävningen - avsnitt tre och fyra

Nyhet   •   Jul 18, 2018 09:41 CEST

Platsverkstan, del tre och fyra avslutar avsnitten om Barkarbygrävningen

Vi kommer att ägna sju (varav fyra om Barkarbygrävningen) avsnitt åt denna spännande plats och visa hur historien, samtiden och framtiden vävs samman. Nu är vi framme vid avsnitt tre som handlar om gravarna och fyra som handlar mer om platsen Kalvshälla. Därmed avslutar vi den arkeologiska och historiska delen om Barkarby. I nästa avsnitt träffar vi några personer som bor på platsen idag, i avsnittet därefter träffar vi planerarna och politikerna som skapade visionen för Barkarbystaden och slutligen träffar vi dem som formar Barkarbystaden just nu, arkitekten Åsa Kallstenius på Kod arkitekter och stadsträdgårdsmästaren Kerstin Sköld. Därefter tar vi oss an andra kulturmiljöer och kulturarv i Stockholms län.

Avsnitt 3 - Gravarna

Avsnitt 4 - Kalvshälla