Klimataktivister skriver historia

Nyheter   •   Sep 23, 2020 10:00 CEST

Idag använder sig många av sociala medier för att nå ut med sitt budskap. Aktivism är individers och gruppers praktiska och medvetna aktiviteter för att påverka, eller göra motstånd mot förändringar i samhället. Därför är det viktigt att vi samlar in och dokumenterar dessa bilder som en del av vår samtids historia. Därför vill vi ha allt som kan tänkas vara aktivistiskt.

Upptäck konsten - ny konstapp

Nyheter   •   Sep 26, 2019 10:23 CEST

Upptäck konsten är en konstapp som tagits fram i samarbete med sex av länets kommuner: Huddinge, Nacka, Solna, Täby, Värmdö och Upplands-Bro. Appen presenterar offentlig konst i dessa kommuner. Syftet är att fler kommuner ska delta i projektet och på så sätt fylla på fler verk i hela länet. Du laddar ner appen gratis i App Store eller Google Play.

Invigning av appen Upptäck konsten i Upplands-Bro den 24/9kl 18.00 på Konstkuben i Brohuset

Nyheter   •   Sep 17, 2019 09:00 CEST

Upptäck konsten är en ny app som Stockholms läns museum har tagit fram tillsammans med sex kommuner i Stockholms län. Det är Nacka, Solna stad, Täby, Upplands-Bro, Huddinge och Värmdö. Den 24 september kommer konstnären Thomas Qvarsebo för att bland annat berätta om sitt konstverk Flöjtspelaren på Konstkuben i Brohuset.

Invigning av appen Upptäck konsten i Nacka den 25/9 kl 18.00 på biblioteket i Fisksätra

Nyheter   •   Sep 16, 2019 09:00 CEST

Upptäck konsten är en ny app som Stockholms läns museum har tagit fram tillsammans med sex kommuner i Stockholms län. Det är Nacka, Solna stad, Täby, Upplands-Bro, Huddinge och Värmdö. Den 25 september kommer konstnärsduon WiklundWiklund till biblioteket i Fisksätra för att berätta om sitt konstverk Jans plats.

Invigning av appen Upptäck konsten i Solna staden 2/10 kl 18.00 på biblioteket i Bergshamra

Nyheter   •   Sep 11, 2019 11:05 CEST

Upptäck konsten är en ny app som Stockholms läns museum har tagit fram tillsammans med sex kommuner i Stockholms län. Det är Nacka, Solna stad, Täby, Upplands-Bro, Huddinge och Värmdö. Den 2 oktober kommer konstnären Eva Lange till biblioteket i Bergshamra för att bland annat berätta om sitt konstverk Hjärtat.

Flemingsberg – visionerna

Nyheter   •   Jan 05, 2019 08:05 CET

Platsverkstan tar denna gång upp visionerna kring det nya Flemingsberg. Gäster är Malin Danielsson, kommunalråd i Huddinge kommun, Charlotte Persson, chef för Huddinge kommuns strategiska sektion samt Cecilia Lindahl, regionplanerare på Landstinget. Moa Beskow, etnolog vid Stockholms läns museum leder samtalet och ber gästerna att konkretisera visionerna.

​Platsen i mitt hjärta

Nyheter   •   Okt 25, 2018 09:53 CEST

Utställning på Kulturskolan i Salem, 26 oktober –14 december 2018 på Kulturskolan i Salem. Elever i Skogsängsskolan och Säbyskolan i årskurs 6 har målat sina favoritplatser. Stockholms läns museum har i ett skapande skola projekt undersökt vilka platser eleverna tycker är viktiga. Den 29 november tar Rönningeskolan och Nytorpsskolan vid.

Byggstenarna – Platsverkstan i Barkarbystaden

Nyheter   •   Sep 05, 2018 10:30 CEST

I Platsverkstan fördjupar vi oss inom ämnena arkeologi, bebyggelse, konst, etnologi och slöjd. I detta avsnitt som utgår från Barkarbystaden har Maja Willén stämt träff med stadsträdgårdsmästare Kerstin Sköld och Åsa Kallstenius från Kod Arkitekter för att prata om hur visionen blir till stad, god livsmiljö och bostäder.

Trä, folk och verktyg - Slöjdfestivalen i Alby fortsätter

Nyheter   •   Jun 01, 2018 13:00 CEST

Slöjd Stockholm och Subtopia anordnar Trä, folk och verktyg i Alby på Subtopia för andra året i rad. Nu är succén tillbaka den 15-16 september 2018 med minst lika spännande innehåll. Du kan välja mellan prova-på, demonstrationer, workshoppar, föreläsningar och även ett verktygsloppis kommer att finnas på plats. Gå in på slojdfestival.se så kan du köpa biljett och läsa mer om evenemanget.

Där nattglim öppnar sin krona   – en ljudguide om landskapet mellan Bög och   Väsby

Där nattglim öppnar sin krona – en ljudguide om landskapet mellan Bög och Väsby

Nyheter   •   Nov 17, 2015 14:58 CET

​Att besöka landskapet är som att färdas bakåt i tiden! Här brukas fortfarande jorden på gammalt vis och besökaren kan uppleva hur jordbrukslandskapet såg ut förr med små åkerlappar, hamlade träd och betade hagar. Här finns även växter som är knutna till det ålderdomliga landskapet – nattglim är en av dem. Lyssna gärna på berättelserna och lär dig mer om landskapets historia och skönhet.