Upptäck konsten - ny konstapp

Nyheter   •   Sep 26, 2019 10:23 CEST

Upptäck konsten är en konstapp som tagits fram i samarbete med sex av länets kommuner: Huddinge, Nacka, Solna, Täby, Värmdö och Upplands-Bro. Appen presenterar offentlig konst i dessa kommuner. Syftet är att fler kommuner ska delta i projektet och på så sätt fylla på fler verk i hela länet. Du laddar ner appen gratis i App Store eller Google Play.

Flemingsberg – visionerna

Nyheter   •   Jan 05, 2019 08:05 CET

Platsverkstan tar denna gång upp visionerna kring det nya Flemingsberg. Gäster är Malin Danielsson, kommunalråd i Huddinge kommun, Charlotte Persson, chef för Huddinge kommuns strategiska sektion samt Cecilia Lindahl, regionplanerare på Landstinget. Moa Beskow, etnolog vid Stockholms läns museum leder samtalet och ber gästerna att konkretisera visionerna.

Byggstenarna – Platsverkstan i Barkarbystaden

Nyheter   •   Sep 05, 2018 10:30 CEST

I Platsverkstan fördjupar vi oss inom ämnena arkeologi, bebyggelse, konst, etnologi och slöjd. I detta avsnitt som utgår från Barkarbystaden har Maja Willén stämt träff med stadsträdgårdsmästare Kerstin Sköld och Åsa Kallstenius från Kod Arkitekter för att prata om hur visionen blir till stad, god livsmiljö och bostäder.

Visionerna - Platsverkstan i Barkarbystaden, avsnitt sex

Nyheter   •   Aug 23, 2018 15:19 CEST

I Platsverkstan fördjupar vi oss inom ämnena arkeologi, bebyggelse, konst, etnologi och slöjd. Detta avsnitt handlar om visionerna och visionärerna. Under ledning av Maja Willén samtalar Claes Thunblad, kommunstyrelsens ordförande, Anders Berg, stadsarkitekt, Toni Chmielewski, projektchef Barkarbystaden och Cecilia Lindahl, regionplanerare vid Stockholms läns landsting om visionen om staden.

Nytt avsnitt av Platsverkstan – Barkarbystaden

Nyheter   •   Aug 08, 2018 10:05 CEST

I vår podcast Platsverkstan vill vi fördjupa oss inom våra ämnen arkeologi, bebyggelse, konst, etnologi och slöjd. Det femte avsnittet handlar om Barkarbystadens stadsplanering och livsmiljö just nu. Museets etnolog Moa Beskow samtalar med tre personer boende i och i närheten av området. Hur ser de på Barkarbystadens tillkomst, framtid och utveckling?

Trä, folk och verktyg - Slöjdfestivalen i Alby fortsätter

Nyheter   •   Jun 01, 2018 13:00 CEST

Slöjd Stockholm och Subtopia anordnar Trä, folk och verktyg i Alby på Subtopia för andra året i rad. Nu är succén tillbaka den 15-16 september 2018 med minst lika spännande innehåll. Du kan välja mellan prova-på, demonstrationer, workshoppar, föreläsningar och även ett verktygsloppis kommer att finnas på plats. Gå in på slojdfestival.se så kan du köpa biljett och läsa mer om evenemanget.

Där nattglim öppnar sin krona   – en ljudguide om landskapet mellan Bög och   Väsby

Där nattglim öppnar sin krona – en ljudguide om landskapet mellan Bög och Väsby

Nyheter   •   Nov 17, 2015 14:58 CET

​Att besöka landskapet är som att färdas bakåt i tiden! Här brukas fortfarande jorden på gammalt vis och besökaren kan uppleva hur jordbrukslandskapet såg ut förr med små åkerlappar, hamlade träd och betade hagar. Här finns även växter som är knutna till det ålderdomliga landskapet – nattglim är en av dem. Lyssna gärna på berättelserna och lär dig mer om landskapets historia och skönhet.

Arkeologiska undersökningar vid Uddby kvarn, Tyresö

Nyheter   •   Nov 17, 2015 14:57 CET

Stockholms läns museums arkeologer har varit på plats vid Uddby kvarn i Tyresö. Kvarnen brann ned till grunden 1895, men ända sedan medeltiden har det funnits en kvarnindustri på plats. Efter att ha undersökt platsen vid flertal tillfällen sedan 2014 finns nu ett mycket intressant material som kommer sammanställas i en rapport under vintern.

Tillgängligt landskap åt alla - Upplev landskapet genom   människors berättelser

Tillgängligt landskap åt alla - Upplev landskapet genom människors berättelser

Nyheter   •   Okt 02, 2015 08:59 CEST

Ljudguiderna tar dig med på en vandring genom tid och rum. De låter dig träffa några av de människor som levde sina liv i svunnen tid.