Klimataktivister skriver historia

Nyheter   •   Sep 23, 2020 10:00 CEST

Idag använder sig många av sociala medier för att nå ut med sitt budskap. Aktivism är individers och gruppers praktiska och medvetna aktiviteter för att påverka, eller göra motstånd mot förändringar i samhället. Därför är det viktigt att vi samlar in och dokumenterar dessa bilder som en del av vår samtids historia. Därför vill vi ha allt som kan tänkas vara aktivistiskt.

Upptäck konsten - ny konstapp

Nyheter   •   Sep 26, 2019 10:23 CEST

Upptäck konsten är en konstapp som tagits fram i samarbete med sex av länets kommuner: Huddinge, Nacka, Solna, Täby, Värmdö och Upplands-Bro. Appen presenterar offentlig konst i dessa kommuner. Syftet är att fler kommuner ska delta i projektet och på så sätt fylla på fler verk i hela länet. Du laddar ner appen gratis i App Store eller Google Play.

Samling pågår - Visa din selfie!

Nyheter   •   Sep 23, 2019 13:57 CEST

Varför samlar museet fotografier? Fotografierna i museernas samlingar är idag en väsentlig del av vår historia och används ofta som källmaterial. För att samlingarna ska kunna berätta om oss alla måste de innehålla en mångfald av berättelser och perspektiv. Därför samlar vi både nya, digitala fotografier och äldre analoga fotografier. Nu startar vi insamlingen av Selfie som pågår till 19 sept.

Flemingsberg – visionerna

Nyheter   •   Jan 05, 2019 08:05 CET

Platsverkstan tar denna gång upp visionerna kring det nya Flemingsberg. Gäster är Malin Danielsson, kommunalråd i Huddinge kommun, Charlotte Persson, chef för Huddinge kommuns strategiska sektion samt Cecilia Lindahl, regionplanerare på Landstinget. Moa Beskow, etnolog vid Stockholms läns museum leder samtalet och ber gästerna att konkretisera visionerna.

Trä, folk och verktyg - Slöjdfestivalen i Alby fortsätter

Nyheter   •   Jun 01, 2018 13:00 CEST

Slöjd Stockholm och Subtopia anordnar Trä, folk och verktyg i Alby på Subtopia för andra året i rad. Nu är succén tillbaka den 15-16 september 2018 med minst lika spännande innehåll. Du kan välja mellan prova-på, demonstrationer, workshoppar, föreläsningar och även ett verktygsloppis kommer att finnas på plats. Gå in på slojdfestival.se så kan du köpa biljett och läsa mer om evenemanget.

Där nattglim öppnar sin krona   – en ljudguide om landskapet mellan Bög och   Väsby

Där nattglim öppnar sin krona – en ljudguide om landskapet mellan Bög och Väsby

Nyheter   •   Nov 17, 2015 14:58 CET

​Att besöka landskapet är som att färdas bakåt i tiden! Här brukas fortfarande jorden på gammalt vis och besökaren kan uppleva hur jordbrukslandskapet såg ut förr med små åkerlappar, hamlade träd och betade hagar. Här finns även växter som är knutna till det ålderdomliga landskapet – nattglim är en av dem. Lyssna gärna på berättelserna och lär dig mer om landskapets historia och skönhet.

Tillgängligt landskap åt alla - Upplev landskapet genom   människors berättelser

Tillgängligt landskap åt alla - Upplev landskapet genom människors berättelser

Nyheter   •   Okt 02, 2015 08:59 CEST

Ljudguiderna tar dig med på en vandring genom tid och rum. De låter dig träffa några av de människor som levde sina liv i svunnen tid.