Gå direkt till innehåll
Christer Falk – Ny chef för Stockholms läns museum

Pressmeddelande -

Christer Falk – Ny chef för Stockholms läns museum

Styrelsen vid Stockholms läns museum presenterade igår eftermiddag museets nya chef, Christer Falk. Han kommer närmast från Kultur- och fritidsförvaltningen i Sundsvall där han arbetar som direktör.

– Jag är både stolt och glad att få chansen att jobba med vårt gemensamma kulturarv i regionen. Det handlar om att väcka lusten till vår historia och att nå ut till så många som möjligt. Jag tror att alla människor är intresserade av kulturarvet, men de kanske inte har hittat vägen in, menar Christer Falk.

Med bakgrund som kulturchef i både Huddinge och Täby kommun, och som skolledare vid Fryshuset känner han väl till vilka kulturfrågor som kan diskuteras i regionen. Att jobba över kommungränser är en viktig utgångspunkt för honom.

Christer Falk har många strängar på sin lyra i dubbel bemärkelse. Han är utbildad musiker vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och spelar många olika instrument inom flera musikstilar. Mångfald är en behövlig och bra egenskap som chef på Stockholms läns museum. Här går ofta bredd, djup och komplexitet hand i hand. Christer Falk tillträder som ny chef för Stockholms läns museum och Slöjd Stockholm i mars 2016.

För mer information och pressbilder kontakta:

Lenita Gärde, kommunikationsansvarig: lenita.garde@stockholmslansmuseum.se, 076-526 94 24

Ämnen

Kategorier

Regioner


Stockholms läns museum är länsinvånarnas eget museum. Vi arbetar för att göra alla medvetna om betydelsen av länets historia och värdet av våra kulturmiljöer. Landskapet i Stockholms län har formats under en lång och spännande historia - nära 10 000 år har förflutit mellan de första stenåldersjägarnas fångstboplatser på Södertörn och 2000-talets Stor-Stockholm.

Vår museibyggnad ligger i kulturhuset Dieselverkstaden i Sickla köpkvarter. Hit flyttade museet 2006 efter att i många år legat i Sabbatsbergsområdet i Vasastaden. I museet finns en fast utställning om tio levnadsöden i länet. Vi visar också cirka två tillfälliga utställningar varje år. I museet finns även ett kafé, en museibutik och ett bibliotek med kulturhistorisk litteratur om länet.

2013 flyttade Länshemslöjdkonsulenterna till Stockholms läns museum och bytte namn till Slöjd Stockholm. Slöjd Stockholm tar initiativ till, planerar, samordnar och gör insatser för att främja hemslöjd i det egna länet. På museet finns nu ett slöjdrum inrett för olika aktiviteter.

Stockholms läns museum har en stor uppdragsverksamhet inom arkeolog, byggnadsvård och foto. Här utför vi arbeten inom respektive område på uppdrag av olika statliga och kommunala organisationer såväl som privatpersoner.

Länsmuseets största bidragsgivare är Stockholms läns landsting, genom kulturnämnden, och Statens kulturråd. Till detta kommer projektbidrag från länsstyrelsens kulturmiljöenhet.

Kontakter

Michelle Stensson Larsson

Michelle Stensson Larsson

Presskontakt Kommunikatör Stockholms läns museum 070-250 97 51

Stockholms läns museum

Stockholms läns museum är museet på fickan. Vi berättar om spännande besöksmål, om länets konst, historia och byggnader. Om hur det är att leva här idag. Och det är länsinvånarna som är medskapare av innehållet. Besök oss på webben och i mobilen. Dela, gilla, bidra!

Vår vision är att vara det självklara kunskapsnavet för alla som bor här. Med kulturhistoria, kulturmiljö och konst vill vi genom nya perspektiv och sammanhang öka förståelsen för vår samtid och historia.

Stockholms läns museum är en del av Region Stockholm.

Stockholms läns museum
Region Stockholm Kulturförvaltningen, Box 38 204, Södermalmsallén 36. Plan 3.
100 64 Stockholm
Sverige