Gå direkt till innehåll
Där nattglim öppnar sin krona  – en ljudguide om landskapet mellan Bög och Väsby

Pressmeddelande -

Där nattglim öppnar sin krona – en ljudguide om landskapet mellan Bög och Väsby

Välkommen till invigning av tillgängligt landskap 4 oktober kl 13.00 i naturreservatet Östra Järvafältet, Sollentuna kommun

Nu kan du lyssna på historien! Nya ljudfiler finns tillgängliga vid gårdarna Bög och Väsby i naturreservatet Östra Järvafältet. På nyuppsatta skyltar finns QR-koder som leder dig till ljudberättelser om landskapets historia som du kan lyssna på i din smartphone eller på din dator. I landskapet kring gårdarna finns många spännande historiska miljöer väl bevarade. Vet du exempelvis varför Bögs gård heter Bög? Lyssna på ljudguiderna så får du veta mer om landskapets innehåll!

Söndagen den 4 oktober kl. 13.00 invigs fyra nya ljudfiler och vi träffas intill grindstolparna till Bögs gård. Förutom en dramatiserad berättelse ingår tydliga vägbeskrivningar till platserna.

Du kan också hitta ljudguiderna på www.irismedia.se/landskapetshistoria. Välkommen att lyssna på de spännande berättelserna som finns till landskapet mellan Bög och Väsby. Stockholms läns museum, Sollentuna kommun och Sveriges Hembygdsförbund bjuder in till invigning och visning av ljudfilerna.

Vill du veta mer kontakta Stockholms läns museum:

Gabriele Prenzlau-Enander 073-370 26 16 gabriele@stockholmslansmuseum.se

Sollentuna kommun:

Rikard Dahlén 08-579 215 02, rikard.dahlen@sollentuna.se

Hitta hit:
Ta Norra kolonvägens förlängning norrut in i naturreservatet som kommer du till Bögs gård. Från Sollentuna leder Knistavägen upp till Norra Kolonvägen.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Stockholms läns museum är länsinvånarnas eget museum. Vi arbetar för att göra alla medvetna om betydelsen av länets historia och värdet av våra kulturmiljöer. Landskapet i Stockholms län har formats under en lång och spännande historia - nära 10 000 år har förflutit mellan de första stenåldersjägarnas fångstboplatser på Södertörn och 2000-talets Stor-Stockholm.

Vår museibyggnad ligger i kulturhuset Dieselverkstaden i Sickla köpkvarter. Hit flyttade museet 2006 efter att i många år legat i Sabbatsbergsområdet i Vasastaden. I museet finns en fast utställning om tio levnadsöden i länet. Vi visar också cirka två tillfälliga utställningar varje år. I museet finns även ett kafé, en museibutik och ett bibliotek med kulturhistorisk litteratur om länet.

2013 flyttade Länshemslöjdkonsulenterna till Stockholms läns museum och bytte namn till Slöjd Stockholm. Slöjd Stockholm tar initiativ till, planerar, samordnar och gör insatser för att främja hemslöjd i det egna länet. På museet finns nu ett slöjdrum inrett för olika aktiviteter.

Stockholms läns museum har en stor uppdragsverksamhet inom arkeolog, byggnadsvård och foto. Här utför vi arbeten inom respektive område på uppdrag av olika statliga och kommunala organisationer såväl som privatpersoner.

Länsmuseets största bidragsgivare är Stockholms läns landsting, genom kulturnämnden, och Statens kulturråd. Till detta kommer projektbidrag från länsstyrelsens kulturmiljöenhet.

Kontakter

Michelle Stensson Larsson

Michelle Stensson Larsson

Presskontakt Kommunikatör Stockholms läns museum 070-250 97 51

Stockholms läns museum

Stockholms läns museum är museet på fickan. Vi berättar om spännande besöksmål, om länets konst, historia och byggnader. Om hur det är att leva här idag. Och det är länsinvånarna som är medskapare av innehållet. Besök oss på webben och i mobilen. Dela, gilla, bidra!

Vår vision är att vara det självklara kunskapsnavet för alla som bor här. Med kulturhistoria, kulturmiljö och konst vill vi genom nya perspektiv och sammanhang öka förståelsen för vår samtid och historia.

Stockholms läns museum är en del av Region Stockholm.

Stockholms läns museum

Region Stockholm Kulturförvaltningen, Box 38 204, Södermalmsallén 36. Plan 3.
100 64 Stockholm
Sverige