Gå direkt till innehåll
Bildcollage från tidigare insamlingar med foton av Benny Flodkvist, Leila Khasal, Malin Lundgren, Abdullatif Kanani
Bildcollage från tidigare insamlingar med foton av Benny Flodkvist, Leila Khasal, Malin Lundgren, Abdullatif Kanani

Pressmeddelande -

Fototävlingen i Sollentuna avgjord

Den 20:e maj avslöjas de tre vinnarna i fototävlingen som Stockholms läns museum och Biblioteken i Sollentuna arrangerat. Du kan se bilderna i en utställning på Sollentuna bibliotek mellan 23 maj och 17 juni 2022. 
Men först – vernissage och prisutdelning på Edsbergs slott!


Tidigare i vår hölls en gemensam fototävling för alla som bor eller arbetar i Sollentuna. Alla som ville delta har uppmuntrats att ladda upp sina vardagsbilder i appen Samtidsbild, där de sparas i museets bildarkiv för kommande generationer. Deras bilder påverkar hur vi kommer minnas Sollentuna i framtiden. Totalt har museet nu fått in 391 bilder av 90 personer och tre av dessa kommer koras som vinnare den 20 maj.

”Vi bjuder in till vernissage och prisutdelning på Edsbergs slott den 20 maj”, berättar Stella Waldenström, antropolog på Stockholms läns museum. ”De är en del av ett större evenemang som kommunen anordnar, som går under namnet Kulturvaket. Från kl 17.30 inviger vi utställningen med bilderna som kommit in till tävlingen. Vi avslöjar också vinnarna och delar ut fina priser från Edsbergs centrum.”

Vinnarna har utsetts av en jury bestående av Niclas Lindergård, fotograf och filmare på Stockholms läns museum, Ninnie Schröder, fotograf och medarbetare vid Biblioteken i Sollentuna och Stefan Källstigen, fotograf på tidningen Mitt i.

Biblioteken i Sollentuna har arrangerat fototävlingen tillsammans med Länsmuseet och är glada över att så många har deltagit.
”Det här har varit en rolig möjlighet för Sollentunaborna att vara med och påverka museets framtida samlingar”, säger Ingrid Backan på Sollentuna bibliotek.

Vernissage och prisutdelning:
20 maj kl 17.30 på Edsbergs slott, Landsnoravägen 10

Du kan också se utställningen på Sollentuna bibliotek (Aniaraplatsen 2) under perioden 23 maj–17 juni

Ämnen

Kategorier

Regioner


Stockholms läns museum är museet på fickan. Vi berättar om spännande besöksmål, om länets konst, historia och byggnader. Om hur det är att leva här idag. Och det är länsinvånarna som är medskapare av innehållet. Besök oss på webben och i mobilen. Dela, gilla, bidra!

Vår vision är att vara det självklara kunskapsnavet för alla som bor här. Med kulturhistoria, kulturmiljö och konst vill vi genom nya perspektiv och sammanhang öka förståelsen för vår samtid och historia.

Stockholms läns museum är sedan januari 2021 en del av Region Stockholms kulturförvaltning.

Kontakter

Michelle Stensson Larsson

Michelle Stensson Larsson

Presskontakt Kommunikatör Stockholms läns museum 070-250 97 51

Stockholms läns museum

Stockholms läns museum är museet på fickan. Vi berättar om spännande besöksmål, om länets konst, historia och byggnader. Om hur det är att leva här idag. Och det är länsinvånarna som är medskapare av innehållet. Besök oss på webben och i mobilen. Dela, gilla, bidra!

Vår vision är att vara det självklara kunskapsnavet för alla som bor här. Med kulturhistoria, kulturmiljö och konst vill vi genom nya perspektiv och sammanhang öka förståelsen för vår samtid och historia.

Stockholms läns museum är en del av Region Stockholm.

Stockholms läns museum
Region Stockholm Kulturförvaltningen, Box 38 204, Södermalmsallén 36. Plan 3.
100 64 Stockholm
Sverige