Gå direkt till innehåll
Österåker använder appen Upptäck konsten. Konstverk: Kusinerna av Monika Gora. Foto: Rebecka Walan.
Österåker använder appen Upptäck konsten. Konstverk: Kusinerna av Monika Gora. Foto: Rebecka Walan.

Pressmeddelande -

Lansering av ny konstapp i Österåker

Nu inför sommaren släpper Stockholms läns museum tillsammans med Österåkers kommun appen Upptäck konsten. En app som gör det möjligt att få veta mer om den offentliga konsten i Österåker och även i Huddinge, Nacka, Solna, Upplands-Bro, Täby och Värmdö. Här kan du enkelt ta reda på mera om både konstverk och konstnär. Du gör det genom att ladda ner appen gratis till din mobiltelefon.

Den offentliga konsten är en skatt som finns i det offentliga rummet. Ändå går den ibland oss obemärkt förbi. Det vill Stockholms läns museum tillsammans med länets kommuner råda bot på.

“Mötet med konst i vår vardagsmiljö bidrar till att öka trivsel och höja känslan av tillhörighet och sammanhang, samtidigt som den skapar ett viktigt utrymme för eftertanke och kreativitet”, säger Maria Söderlund, kultursekreterare i Österåkers kommun.

I appen finns information om konstverk och konstnärerna bakom verken. Så nu när värmen är här kan man passa på att gå en konstrunda i Åkersberga. Varför inte ta med en fikakorg och slå dig ner i gröngräset?

“Med appen Upptäck konsten vill vi göra det enkelt och roligt att upptäcka den offentliga konsten i länet. Vi vill också uppmuntra till samtal om konsten. Att diskutera form och uttryck tillsammans med någon kan göra att du ser på konsten på ett nytt sätt. Appen är till för både konstälskaren och den nyfikne som vill veta mer om konsten i det offentliga rummet, säger Rebecka Walan som är konstintendent på Stockholms läns museum.

Appen är gratis och finns för iPhone och Android. Du laddar ner den i App Store eller Google Play.

Kontaktpersoner: 

Maria Söderlund: kultursekreterare Österåkers kommun,

08-540 814 07, maria.soderlund@osteraker.se


Rebecka Walan: Konstintendent på Stockholms läns museum,

076-526 94 44, rebecka.walan@stockholmslansmuseum.se


Press:

Lenita Gärde, kommunikationsansvarig, Stockholms läns museum,

076-526 94 24, lenita.garde@stockholmslansmuseum.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Stockholms läns museum är museet på fickan. Vi berättar om spännande besöksmål, om länets konst och historia, om slöjd och byggnader. Om hur det är att leva här idag. Och det är länsinvånarna som är medskapare av innehållet. Besök oss på webben och i mobilen. Dela, gilla, bidra!

Vår vision är att vara det självklara kunskapsnavet för alla som bor här. Med kulturhistoria, kulturmiljö, konst och slöjd vill vi genom nya perspektiv och sammanhang öka förståelsen för vår samtid och historia.

Stockholms läns museum är sedan 2013 huvudman för Slöjd Stockholm. Stockholms läns museum och Slöjd Stockholm är två av sex länskulturfunktioner.

Kontakter

Michelle Stensson Larsson

Michelle Stensson Larsson

Presskontakt Kommunikatör Stockholms läns museum 070-250 97 51

Stockholms läns museum

Stockholms läns museum är museet på fickan. Vi berättar om spännande besöksmål, om länets konst, historia och byggnader. Om hur det är att leva här idag. Och det är länsinvånarna som är medskapare av innehållet. Besök oss på webben och i mobilen. Dela, gilla, bidra!

Vår vision är att vara det självklara kunskapsnavet för alla som bor här. Med kulturhistoria, kulturmiljö och konst vill vi genom nya perspektiv och sammanhang öka förståelsen för vår samtid och historia.

Stockholms läns museum är en del av Region Stockholm.

Stockholms läns museum
Region Stockholm Kulturförvaltningen, Box 38 204, Södermalmsallén 36. Plan 3.
100 64 Stockholm
Sverige