Gå direkt till innehåll
Den 2 september livesänder Stockholms läns museum föreläsningen från Facebook. Foto:  Foto: Visby star, CC BY (Anders Johnson) Foto: Okänd, omslaget till Hvar 8 Dag 1912. Public Domain. (Anna Whitlock).
Den 2 september livesänder Stockholms läns museum föreläsningen från Facebook. Foto: Foto: Visby star, CC BY (Anders Johnson) Foto: Okänd, omslaget till Hvar 8 Dag 1912. Public Domain. (Anna Whitlock).

Anders Johnson pratar om Anna Whitlock

Tid 9 September 2021 18:00 – 19:00

Plats Facebook: https://fb.me/e/4xfefEOIA

För hundra år sedan beslutade Sveriges riksdag om att införa allmän och lika rösträtt. I och med detta fick även kvinnor möjlighet att rösta i Sverige.

I och med detta bjuder Stockholms läns museum in till en miniföreläsningsserie "100 år med rösträtt".
Vår andra föreläsare är Anders Johnson, skribent, tidningsman och politiker. Huvudsakligen är han inriktat på svensk ekonomisk och politisk historia. Boken "Anna Whitlock: reformpedagog och rösträttsledare" bygger på nytt och tidigare opublicerat material. Det är en unik skildring av såväl Anna själv som av Stockholms kulturella och politiska kretsar när det moderna svenska samhället tog form.

Stockholms läns museum livesänder föreläsningen på Facebook: https://fb.me/e/4xfefEOIA

Kategorier

Kontakter

Michelle Stensson Larsson

Michelle Stensson Larsson

Presskontakt Kommunikatör Stockholms läns museum 070-250 97 51

Relaterade event

Stockholms läns museum

Stockholms läns museum är museet på fickan. Vi berättar om spännande besöksmål, om länets konst, historia och byggnader. Om hur det är att leva här idag. Och det är länsinvånarna som är medskapare av innehållet. Besök oss på webben och i mobilen. Dela, gilla, bidra!

Vår vision är att vara det självklara kunskapsnavet för alla som bor här. Med kulturhistoria, kulturmiljö och konst vill vi genom nya perspektiv och sammanhang öka förståelsen för vår samtid och historia.

Stockholms läns museum är en del av Region Stockholm.

Stockholms läns museum

Region Stockholm Kulturförvaltningen, Box 38 204, Södermalmsallén 36. Plan 3.
100 64 Stockholm
Sverige