Gå direkt till innehåll
Konstnärsduon WiklundWiklund kommer till Fisksätras bibliotek. Foto: Rebecka Walan
Konstnärsduon WiklundWiklund kommer till Fisksätras bibliotek. Foto: Rebecka Walan

Nyhet -

Invigning av appen Upptäck konsten i Nacka den 25/9 kl 18.00 på biblioteket i Fisksätra

Nu lanserar Stockholms läns museum tillsammans med Nacka kommun appen Upptäck konsten: En app som gör det möjligt att få veta mer om den offentliga konsten i Nacka och även i Huddinge, Upplands-Bro, Täby, Värmdö och Solna. Här kan du enkelt ta reda på mera om både konstverk och konstnär. Du gör det genom att ladda ner appen gratis till din mobiltelefon

Den offentliga konsten är en skatt som finns i det offentliga rummet. Ändå går den ibland oss obemärkt förbi. Det vill nu Stockholms länsmuseum tillsammans med länets kommuner råda bot på.

För att sätta fokus på konsten i Nacka har museet tillsammans med Nacka kommun bjudit in konstnärsduon WiklundWiklund som skapat både konst och gatuskyltar i Fisksätra.

Katarina Wiklund, som är den ena parten i duon,kommer till biblioteket i Fisksätra för att berätta om konstverket på torget, en lampa med olika skyltar som leder boende och besökare till Tåget, Havet och Hemåt. Konstverket är ett av alla de verk som du kan hitta i appen Upptäck konsten.

Katarina Wiklund kommer också att berätta om Fisksätra mönsterarkiv, ett konstprojektiv som konstnärsduon drivit och som ligger till grund för verket och även utformningen av gatuskyltarna i området.

Så här skriver WiklundWiklund på sin webbplats:

“På torget placerar vi en skylt med lampa och vindflöjel. En stolpe att stämma möte vid, ett slags minnesmärke.”

“Med appen Upptäck konsten vill vi göra det enkelt och roligt att upptäcka den offentliga konsten i länet”, säger Rebecka Walan, intendent på Stockholms läns museum.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Michelle Stensson Larsson

Michelle Stensson Larsson

Presskontakt Kommunikatör Stockholms läns museum 070-250 97 51

Relaterat innehåll

Stockholms läns museum

Stockholms läns museum är museet på fickan. Vi berättar om spännande besöksmål, om länets konst, historia och byggnader. Om hur det är att leva här idag. Och det är länsinvånarna som är medskapare av innehållet. Besök oss på webben och i mobilen. Dela, gilla, bidra!

Vår vision är att vara det självklara kunskapsnavet för alla som bor här. Med kulturhistoria, kulturmiljö och konst vill vi genom nya perspektiv och sammanhang öka förståelsen för vår samtid och historia.

Stockholms läns museum är en del av Region Stockholm.

Stockholms läns museum
Region Stockholm Kulturförvaltningen, Box 38 204, Södermalmsallén 36. Plan 3.
100 64 Stockholm
Sverige