Följ Stockholms läns museum

Invigning av appen Upptäck konsten i Solna staden 2/10 kl 18.00 på biblioteket i Bergshamra

Nyhet   •   Sep 11, 2019 11:05 CEST

Konstnären Eva Lange kommer till Bergshamra bibliotek den 2/10. Foto: Rebecka Walan.

Invigning av appen Upptäck konsten i Solnaden 2/10 kl 18.00 på biblioteket i Bergshamra

Nu lanserar Stockholms läns museum tillsammans med Solna stad appen Upptäck konsten: En app som gör det möjligt att få veta mer om den offentliga konsten i Solna och även i Huddinge, Nacka, Upplands-Bro, Täby och Värmdö. Här kan du enkelt ta reda på mera om både konstverk och konstnär. Du gör det genom att ladda ner appen gratis till din mobiltelefon.

Den offentliga konsten är en skatt som finns i det offentliga rummet. Ändå går den iblandoss obemärkt förbi. Detvill nu Stockholms läns museum tillsammans med länets kommuner råda bot på.

För att sätta fokus på den offentliga konsten har museet tillsammans med kommunen bjudit in konstnären Eva Lange.Hon kommer till biblioteket i Bergshamra för att berätta om sitt konstverk “Hjärtat” som just fått en placering inte långt därifrån. Hjärtat står nere vid viken i Tivoliparken, en placering som inte bara är vacker utan också knyter an till parken som en romantisk plats.

“Hjärtat” är ett av de konstverk som du kan hitta i appen Upptäck konsten.

Eva Lange kommer också att berätta om sitt konstnärskap och hur hon ser på att skapa konst för det offentliga rummet. Hon är även aktuell med ett nytt offentligt verk i Helsingfors, Tro hopp och kärlek, som skapats i samband med 100-års-firandet av Finland som självständig stat.

“Med appen Upptäck konsten vill vi göra det enkelt och roligt att upptäcka den offentliga konsten i länet”, säger Rebecka Walan, intendent på Stockholms läns museum.

“Den är till för både konstälskaren och den nyfikne som vill veta mer om konsten i det offentliga rummet.”

Bifogade filer

PDF-dokument