Gå direkt till innehåll
Platsverkstans femte avsnitt spelades in i Biblioteket. Foto: Moa Beskow
Platsverkstans femte avsnitt spelades in i Biblioteket. Foto: Moa Beskow

Nyhet -

Nytt avsnitt av Platsverkstan – Barkarbystaden

I Platsverkstans femte avsnitt befinner vi oss i ett rum på biblioteket i Barkarbystaden, Järfälla kommun. Från bakgrunden tränger sig ljudet av lyftkranar och pågående byggprojekt in i diskussionen mellan museets etnolog Moa Beskow och Michelle, Joakim och Linnea, alla boende i och i närheten av det nya området. Detta avsnitt handlar om platsens stadsplanering och livsmiljö just nu. Hur ser de på Barkarbystadens tillkomst, framtid och utveckling? Vad är bra och dåligt här? Vad är den nya staden egentligen för sorts plats? Hur är det att leva, bo och leka på lekplatserna här? 

Här är några citat från avsnittet:

”Den första tiden satt man och tittade ut och såg en människa komma gående och det var nästan så att man ville skriva ner att 'titta vi såg en människa idag' alltså, det fanns ingenting och nu är det ju en stad...”

”Eftersom jag bodde här när det verkligen bara var en åker och ett enda hus uppe i hörnet, så det var en tid av bara grusvägar, vintern kom och man visste inte hur man skulle ta sig fram riktig... i början var det ju liksom en timmes utflykt för att köpa den här mjölken som saknas.”

Gå in på länken och lyssna på det nya avsnittet om Barkarbystaden

Kontaktperson: Moa Beskow, moa.beskow@stockholmslansmuseum.se 076-526 94 30

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Michelle Stensson Larsson

Michelle Stensson Larsson

Presskontakt Kommunikatör Stockholms läns museum 070-250 97 51

Relaterat innehåll

Stockholms läns museum

Stockholms läns museum är museet på fickan. Vi berättar om spännande besöksmål, om länets konst, historia och byggnader. Om hur det är att leva här idag. Och det är länsinvånarna som är medskapare av innehållet. Besök oss på webben och i mobilen. Dela, gilla, bidra!

Vår vision är att vara det självklara kunskapsnavet för alla som bor här. Med kulturhistoria, kulturmiljö och konst vill vi genom nya perspektiv och sammanhang öka förståelsen för vår samtid och historia.

Stockholms läns museum är en del av Region Stockholm.

Stockholms läns museum
Region Stockholm Kulturförvaltningen, Box 38 204, Södermalmsallén 36. Plan 3.
100 64 Stockholm
Sverige