Gå direkt till innehåll
Platsverkstan, del tre och fyra avslutar avsnitten om Barkarbygrävningen
Platsverkstan, del tre och fyra avslutar avsnitten om Barkarbygrävningen

Nyhet -

Platsverkstan om Barkarbygrävningen - avsnitt tre och fyra

Vi kommer att ägna sju (varav fyra om Barkarbygrävningen) avsnitt åt denna spännande plats och visa hur historien, samtiden och framtiden vävs samman. Nu är vi framme vid avsnitt tre som handlar om gravarna och fyra som handlar mer om platsen Kalvshälla. Därmed avslutar vi den arkeologiska och historiska delen om Barkarby. I nästa avsnitt träffar vi några personer som bor på platsen idag, i avsnittet därefter träffar vi planerarna och politikerna som skapade visionen för Barkarbystaden och slutligen träffar vi dem som formar Barkarbystaden just nu, arkitekten Åsa Kallstenius på Kod arkitekter och stadsträdgårdsmästaren Kerstin Sköld. Därefter tar vi oss an andra kulturmiljöer och kulturarv i Stockholms län.

Avsnitt 3 - Gravarna

Avsnitt 4 - Kalvshälla

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Michelle Stensson Larsson

Michelle Stensson Larsson

Presskontakt Kommunikatör Stockholms läns museum 070-250 97 51

Relaterat innehåll

Stockholms läns museum

Stockholms läns museum är museet på fickan. Vi berättar om spännande besöksmål, om länets konst, historia och byggnader. Om hur det är att leva här idag. Och det är länsinvånarna som är medskapare av innehållet. Besök oss på webben och i mobilen. Dela, gilla, bidra!

Vår vision är att vara det självklara kunskapsnavet för alla som bor här. Med kulturhistoria, kulturmiljö och konst vill vi genom nya perspektiv och sammanhang öka förståelsen för vår samtid och historia.

Stockholms läns museum är en del av Region Stockholm.

Stockholms läns museum
Region Stockholm Kulturförvaltningen, Box 38 204, Södermalmsallén 36. Plan 3.
100 64 Stockholm
Sverige