Gå direkt till innehåll
Slöjd för asylsökande

Nyhet -

Slöjd för asylsökande

Nu i december påbörjas ett nytt spännande projekt ute på asylboenden runt om i Stockholms län. Det är vi på Slöjd Stockholm som tillsammans med studieförbundet Ibn Rushd kommer att använda slöjd och hantverk som en metod för att skapa utrymmen för goda samtal, samtidigt som projektet kan bli ett kreativt avbrott i vardagen för dem på boendena.

"För oss är detta viktigt, inte bara för att skapa utrymmen för kreativitet och sociala möten, utan också för att skapa ett forum för kunskapsutbyte mellan kulturer och språkgränser. När slöjd och skapande är i centrum spelar det mindre roll vilket språk du talar, hantverket talar för sig själv. Vi hoppas att detta projekt kan bli startskottet för en kunskapsfördjupning om bredden av slöjdkunskaper och tekniker som finns i Sverige" säger Stina Scott som är nytillsatt projektledare.

Vi på Slöjd Sthlm söker just nu slöjdutövare som förutom svenska pratar arabiska, dari, tigrinja, farsi eller somaliska. Vi söker också efter dig som slöjdar och som tillsammans med oss vill genomföra slöjdträffar inom projektet. Om du har några frågor, eller skulle vilja bli en del av projektet hör gärna av dig till hemslojd@stockholmslansmuseum.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Michelle Stensson Larsson

Michelle Stensson Larsson

Presskontakt Kommunikatör Stockholms läns museum 070-250 97 51

Relaterat innehåll

Foto: Stina Scott.

Slöjd som kommunikationsmedel

Den 13 december klockan 10.00 kommer Slöjd Stockholm tillsammans med nyanlända elever från Språkintroduktionsprogrammet vid Gustavsbergs gymnasium utöva gerillaslöjd vid Gustavsbergs gymnasium och Farstaborgs idrottsplats. Aktiviteten ingår som en del av projektet "Slöjd som kommunikationsmedel", vilket handlar om att använda slöjd som ett verktyg för kommunikation och inlärning av svenska.

Stockholms läns museum

Stockholms läns museum är museet på fickan. Vi berättar om spännande besöksmål, om länets konst, historia och byggnader. Om hur det är att leva här idag. Och det är länsinvånarna som är medskapare av innehållet. Besök oss på webben och i mobilen. Dela, gilla, bidra!

Vår vision är att vara det självklara kunskapsnavet för alla som bor här. Med kulturhistoria, kulturmiljö och konst vill vi genom nya perspektiv och sammanhang öka förståelsen för vår samtid och historia.

Stockholms läns museum är en del av Region Stockholm.

Stockholms läns museum

Region Stockholm Kulturförvaltningen, Box 38 204, Södermalmsallén 36. Plan 3.
100 64 Stockholm
Sverige