Följ Stockholms läns museum

Slöjd för asylsökande

Nyhet   •   Dec 18, 2015 09:00 CET

Nu i december påbörjas ett nytt spännande projekt ute på asylboenden runt om i Stockholms län. Det är vi på Slöjd Stockholm som tillsammans med studieförbundet Ibn Rushd kommer att använda slöjd och hantverk som en metod för att skapa utrymmen för goda samtal, samtidigt som projektet kan bli ett kreativt avbrott i vardagen för dem på boendena.

"För oss är detta viktigt, inte bara för att skapa utrymmen för kreativitet och sociala möten, utan också för att skapa ett forum för kunskapsutbyte mellan kulturer och språkgränser. När slöjd och skapande är i centrum spelar det mindre roll vilket språk du talar, hantverket talar för sig själv. Vi hoppas att detta projekt kan bli startskottet för en kunskapsfördjupning om bredden av slöjdkunskaper och tekniker som finns i Sverige" säger Stina Scott som är nytillsatt projektledare.

Vi på Slöjd Sthlm söker just nu slöjdutövare som förutom svenska pratar arabiska, dari, tigrinja, farsi eller somaliska. Vi söker också efter dig som slöjdar och som tillsammans med oss vill genomföra slöjdträffar inom projektet. Om du har några frågor, eller skulle vilja bli en del av projektet hör gärna av dig till hemslojd@stockholmslansmuseum.se