Gå direkt till innehåll
Intensivvårdssjuksköterska vid Huddinge sjukhus under covid-19pandemin i Stockholm. Foto: Julia Andersson.
Intensivvårdssjuksköterska vid Huddinge sjukhus under covid-19pandemin i Stockholm. Foto: Julia Andersson.

Nyhet -

Vård- och omsorgspersonal skriver historia

Stockholm och dess invånare har under flera perioder i historien påverkats av farsoter som har förändrat människors vardag radikalt. Det nya coronavirus som nu sprids kan vara en fråga om liv och död. Det får också konsekvenser för arbetsliv, ekonomi, kultur, fritid, samvaro och hälsa.

Du som jobbar inom vård och omsorg har ett viktigt arbete under coronapandemin. I den här frågelistan riktar vi oss särskilt till din yrkesgrupp för att samla tankar och erfarenheter av att arbeta i Stockholm under covid-19. Materialet bevaras för framtida generationer och kan användas i utställningar, publikationer och till forskning.

Stockholms läns museum dokumenterar dessutom samtiden genom att samla in bilder. Har du foton från ditt arbete som du vill och kan dela med dig av? Ladda upp dem på appen Samtidsbild så sparas dina bilder för eftervärlden hos Stockholms läns museum. Appen finns på Google Play och App Store.

Vill du skriva?

Frågelista för vård- och omsorgspersonal>

Vill du och kan du dela dina bilder?

Ladda upp dem i appen Samtidsbild så sparas de för eftervärlden. Appen finns på Google Play och App Store. Eller gå in på hemsidan: https://samtidsbild.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Michelle Stensson Larsson

Michelle Stensson Larsson

Presskontakt Kommunikatör Stockholms läns museum 070-250 97 51

Relaterat innehåll

Stockholms läns museum

Stockholms läns museum är museet på fickan. Vi berättar om spännande besöksmål, om länets konst, historia och byggnader. Om hur det är att leva här idag. Och det är länsinvånarna som är medskapare av innehållet. Besök oss på webben och i mobilen. Dela, gilla, bidra!

Vår vision är att vara det självklara kunskapsnavet för alla som bor här. Med kulturhistoria, kulturmiljö och konst vill vi genom nya perspektiv och sammanhang öka förståelsen för vår samtid och historia.

Stockholms läns museum är en del av Region Stockholm.

Stockholms läns museum
Region Stockholm Kulturförvaltningen, Box 38 204, Södermalmsallén 36. Plan 3.
100 64 Stockholm
Sverige