Följ Stockholms läns museum

Vård- och omsorgspersonal skriver historia

Nyhet   •   Maj 06, 2020 16:24 CEST

Intensivvårdssjuksköterska vid Huddinge sjukhus under covid-19pandemin i Stockholm. Foto: Julia Andersson.

Stockholm och dess invånare har under flera perioder i historien påverkats av farsoter som har förändrat människors vardag radikalt. Det nya coronavirus som nu sprids kan vara en fråga om liv och död. Det får också konsekvenser för arbetsliv, ekonomi, kultur, fritid, samvaro och hälsa.

Du som jobbar inom vård och omsorg har ett viktigt arbete under coronapandemin. I den här frågelistan riktar vi oss särskilt till din yrkesgrupp för att samla tankar och erfarenheter av att arbeta i Stockholm under covid-19. Materialet bevaras för framtida generationer och kan användas i utställningar, publikationer och till forskning.

Stockholms läns museum dokumenterar dessutom samtiden genom att samla in bilder. Har du foton från ditt arbete som du vill och kan dela med dig av? Ladda upp dem på appen Samtidsbild så sparas dina bilder för eftervärlden hos Stockholms läns museum. Appen finns på Google Play och App Store.

Vill du skriva?

Frågelista för vård- och omsorgspersonal>

Vill du och kan du dela dina bilder?

Ladda upp dem i appen Samtidsbild så sparas de för eftervärlden. Appen finns på Google Play och App Store. Eller gå in på hemsidan: https://samtidsbild.se