Slöjd Stockholm

Slöjd för asylsökande

Nyheter   •   Dec 18, 2015 09:00 CET

Slöjd Stockholm är en av sex länskulturfunktioner som har fått särskilda projektpengar av Kulturförvaltningen i Stockholm. Syftet är att i samarbete med studieförbundet Ibn Rushd använda slöjd och hantverk som metod för att skapa goda samtal, samtidigt som detta blir ett kreativt avbrott för de asylsökande.

Där nattglim öppnar sin krona   – en ljudguide om landskapet mellan Bög och   Väsby

Där nattglim öppnar sin krona – en ljudguide om landskapet mellan Bög och Väsby

Nyheter   •   Nov 17, 2015 14:58 CET

​Att besöka landskapet är som att färdas bakåt i tiden! Här brukas fortfarande jorden på gammalt vis och besökaren kan uppleva hur jordbrukslandskapet såg ut förr med små åkerlappar, hamlade träd och betade hagar. Här finns även växter som är knutna till det ålderdomliga landskapet – nattglim är en av dem. Lyssna gärna på berättelserna och lär dig mer om landskapets historia och skönhet.

Arkeologiska undersökningar vid Uddby kvarn, Tyresö

Nyheter   •   Nov 17, 2015 14:57 CET

Stockholms läns museums arkeologer har varit på plats vid Uddby kvarn i Tyresö. Kvarnen brann ned till grunden 1895, men ända sedan medeltiden har det funnits en kvarnindustri på plats. Efter att ha undersökt platsen vid flertal tillfällen sedan 2014 finns nu ett mycket intressant material som kommer sammanställas i en rapport under vintern.

Tillgängligt landskap åt alla - Upplev landskapet genom   människors berättelser

Tillgängligt landskap åt alla - Upplev landskapet genom människors berättelser

Nyheter   •   Okt 02, 2015 08:59 CEST

Ljudguiderna tar dig med på en vandring genom tid och rum. De låter dig träffa några av de människor som levde sina liv i svunnen tid.